Premierul Nicolae Ciucă, către AmCham România: Suntem o țară care are un mare potențial de investiții

Media PNL

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat la Palatul Victoria, Consiliului Director al Camerei de Comerț Americane pentru România, AmCham, oportunitățile oferite de cel mai mare buget de investiții alocat în ultimii 30 de ani.

AmCham România împlinește 30 de ani de activitate și m-am bucurat să pot participa la evenimentul aniversar.
Încrederea investitorilor americani în economia României și contribuția mediului de afaceri sunt esențiale pentru modernizarea țării noastre și pentru realizarea reformelor pe care ni le-am asumat.

Cifrele pe care le-am înregistrat anul trecut în economie – de la creșterea PIB-ului la valoarea investițiilor străine și până la absorbția fondurilor europene – au demonstrat că România este atractivă pentru mediul de business.  Stabilitatea, predictibilitatea și continuitatea programelor guvernamentale asumate vor face posibilă îndeplinirea obiectivelor pe care le-am propus pentru România încă de la începutul mandatului: balanță comercială pozitivă până în 2030 și un Produs Intern Brut de 500 miliarde de euro până în 2027.

A fost foarte potrivit faptul să închei ziua vizitei mele la Chișinău la evenimentul AmCham, alături de omologul meu Dorin Recean, pentru că proiectele de dezvoltare ale României sunt strâns legate de progresul Republicii Moldova, înscrisă pe calea integrării europene.” , a precizat premierul Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful Executivului a precizat că data viitoare îl va trimite pe ION la eveniment şi speră ca până atunci să fi terminat de învăţat şi acumulat informaţii astfel încât să poată participa la asemenea eveniment.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul