Premierul Nicolae Ciucă celebrează Ziua Europei: Prin existența sa, Uniunea Europeană este dovada tangibilă a faptului că putem face față marilor provocări globale

Premierul Nicolae Ciucă celebrează momentul fondator al proiectului care a prefigurat construcția complexă a Uniunii Europene.

Cuvintele părintelui Europei unite, Robert Schuman, sunt actuale și astăzi: ”Europa nu va fi construită deodată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări complete care să creeze o solidaritate de facto”.

În zilele noastre, solidaritatea și unitatea sunt cele mai puternice valori care ne alătură celorlalte popoare ale Europei, alături de care România și-a întărit performanțele economice și valorile democratice.

În cadrul Uniunii Europene, țara noastră are beneficiul legăturilor comerciale cu celelalte state membre, dreptul cetățenilor la liberă circulație și contribuie la securitatea și stabilitatea acestei regiuni a continentului. Fondurile europene contribuie din plin la dezvoltarea țării, iar banii și reformele din PNRR sunt în măsură să reducă și mai mult diferențele între România și statele dezvoltate din Vestul continentului. Prin existența sa, Uniunea Europeană este dovada tangibilă a faptului că doar împreună, uniți de valori comune, putem face față marilor provocări globale.

La mulți ani Uniunea Europeană, la mulți ani tuturor românilor și la mulți ani României în Uniunea Europeană!” a declarat premierul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Leave a Comment