Premierul Nicolae Ciucă: Continuăm să ne bazăm pe mesaje şi demersuri din partea guvernului Poloniei, astfel încât procesul de extindere a Spaţiului Schengen să rămână pe agenda de priorităţi a UE pentru acest an

Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis premierului Poloniei, în cadrul şedinţei comune a guvernelor României şi Poloniei, că România va continua să se bazeze pe mesaje şi demersuri din partea guvernului său, astfel încât procesul de extindere a Spaţiului Schengen să rămână pe agenda de priorităţi a Uniunii Europene pentru acest an.

Mă bucur şi sunt deosebit de onorat să găzduim astăzi cea de-a patra ediţie a consultărilor dintre Guvernul României şi Guvernul Poloniei. Întâlnirea de astăzi şi, mai ales, agenda comună diversă şi complexă oferă o nouă dovadă a dezvoltării remarcabile pe care cooperarea bilaterală multisectorială dintre România şi Polonia a înregistrat-o de-a lungul ultimilor ani, având ca fundament parteneriatul strategic dintre ţările noastre, care a fost semnat în anul 2009. Doresc de asemenea să menţionez că anul trecut am desfăşurat o activitate similară la Varşovia şi vă mulţumesc încă o dată pentru găzduire şi organizare. Polonia a fost şi rămâne un prieten apropiat, pe termen lung, pentru ţara noastră, un partener strategic-cheie şi de încredere al României”, a spus premierul Nicolae Ciucă în şedinţă.

Premierul a arătat că acest cadru favorabil a facilitat şi conexiunile solide existente între societăţile noastre.

Totodată, reuniunea de astăzi demonstrează determinarea noastră de a urmări extinderea cooperării bilaterale în cadrul agreat al planului de acţiune 2022-2026, precum şi intenţia fermă de aprofundare a coordonării româno-polone în plan regional european şi euroatlantic”, a completat Nicolae Ciucă.

Sursa: Facebook Guvernul României/News.ro

Leave a Comment