Premierul Nicolae Ciucă, despre polițele de asigurare RCA: Dacă va fi nevoie, Guvernul va plafona prețurile pentru câteva luni

Media PNL

Guvernul ia În calcul plafonarea prețurile polițelor de asigurare RCA, Însă pentru o perioadă limitată de timp. Lucrul acesta a fost anunțat şi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), În urmă cu o săptămână.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că a avut discuții cu preşedintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), instituție subordonată Parlamentului, care i-a transmis că ASF va veni cu evaluarea finală şi propunerile privind situația polițelor de asigurare RCA În Parlament. Şeful Guvernului a adăugat că, În cazul În care va fi necesar, Executivul poate interveni să plafoneze prețul la asigurări, Însă acest lucru trebuie făcut pe o perioadă clar stabilită, nu mai mult de câteva luni.

Ştiți foarte bine că Autoritatea de Supraveghere Fiscală este cea care are În responsabilitate toate acțiunile de monitorizare, de control a ceea ce se Întâmplă pe piața asigurărilor sociale, respectiv activitatea firmelor de asigurări. ASF este subordonată Parlamentului României şi, din discuțiile pe care le-am avut, rezultă că În perioada imediat următoare conducerea ASF urmează să prezinte un raport de informare În Parlament şi să aibă loc audieri În Parlament“, a precizat premierul, Întrebat despre posibilitatea plafonării polițelor RCA.

Premierul a subliniat că, dacă va fi nevoie de o intervenție guvernamentală, aceasta se va putea face pe o perioadă limitată.

Discuțiile pe care le-am avut cu domnul preşedinte (al ASF – n.r.) s-au Încheiat În sensul În care când vor avea dumnealor o formă finală de evaluare, ne vor prezenta şi nouă care sunt concluziile şi În funcție de acestea şi, sigur, de ceea ce vor propune la nivelul Parlamentului, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină În sensul În care să plafoneze prețul la asigurări. Ceea ce vă pot spune este că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată. Este clar nevoia unui termen foarte bine delimitat În care se poate interveni cu măsuri guvernamentale“, a afirmat Nicolae Ciucă.

Sursa: Agerpres.ro

Distribuie articolul