Premierul Nicolae Ciucă, despre polițele de asigurare RCA: Dacă va fi nevoie, Guvernul va plafona prețurile pentru câteva luni

Guvernul ia în calcul plafonarea preţurile poliţelor de asigurare RCA, însă pentru o perioadă limitată de timp. Lucrul acesta a fost anunţat şi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în urmă cu o săptămână.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că a avut discuţii cu preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie subordonată Parlamentului, care i-a transmis că ASF va veni cu evaluarea finală şi propunerile privind situaţia poliţelor de asigurare RCA în Parlament. Şeful Guvernului a adăugat că, în cazul în care va fi necesar, Executivul poate interveni să plafoneze preţul la asigurări, însă acest lucru trebuie făcut pe o perioadă clar stabilită, nu mai mult de câteva luni.

Ştiţi foarte bine că Autoritatea de Supraveghere Fiscală este cea care are în responsabilitate toate acţiunile de monitorizare, de control a ceea ce se întâmplă pe piaţa asigurărilor sociale, respectiv activitatea firmelor de asigurări. ASF este subordonată Parlamentului României şi, din discuţiile pe care le-am avut, rezultă că în perioada imediat următoare conducerea ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament şi să aibă loc audieri în Parlament“, a precizat premierul, întrebat despre posibilitatea plafonării poliţelor RCA.

Premierul a subliniat că, dacă va fi nevoie de o intervenţie guvernamentală, aceasta se va putea face pe o perioadă limitată.

Discuţiile pe care le-am avut cu domnul preşedinte (al ASF – n.r.) s-au încheiat în sensul în care când vor avea dumnealor o formă finală de evaluare, ne vor prezenta şi nouă care sunt concluziile şi în funcţie de acestea şi, sigur, de ceea ce vor propune la nivelul Parlamentului, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze preţul la asigurări. Ceea ce vă pot spune este că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată. Este clar nevoia unui termen foarte bine delimitat în care se poate interveni cu măsuri guvernamentale“, a afirmat Nicolae Ciucă.

Sursa: Agerpres.ro

Leave a Comment