Premierul Nicolae Ciucă: Guvernul are o nouă variantă de reducere a cheltuielilor

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că prin măsurile de reducere a cheltuielilor publice se va asigura stabilitatea bugetară şi banii necesari pentru îndeplinirea obiectivelor programului de guvernare, menţionând că nu vor fi afectate serviciile medicale, educaţia şi veniturile salariaţilor, ci se are în vedere reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii, autoturisme, mobilier, conform Agerpres.

Au fost adresate o serie de întrebări în vederea clarificării aspectelor fireşti şi chiar le consider foarte fireşti legate de acele discuţii privind cheltuielile publice. Cu toată responsabilitatea, aşa cum am făcut-o şi anul trecut când am avut de gestionat un an foarte greu, la fel şi anul acesta nu facem altceva decât să luăm acele măsuri prin care să asigurăm stabilitatea bugetară şi să ne asigurăm că avem banii necesari pentru îndeplinirea obiectivelor conform programului de guvernare”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

El a spus că în continuare trebuie luate măsuri pentru asigurarea stabilităţii bugetare şi asigurarea investiţiilor.

Ca atare, consider că este absolut necesar şi responsabil să comunicăm tuturor cetăţenilor că prin aceste măsuri nu facem altceva decât să reducem şi să amânăm acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare. Am făcut specificaţiile necesare legate de domeniu şi anume: bunuri şi servicii, autoturisme, mobilier şi alte cheltuieli care trebuie foarte bine gestionate, fără a ne atinge de serviciile medicale, de educaţie, fără a ne atinge de reducerea veniturilor salariaţilor şi asta doresc să fie cât se poate de clar înţeles de către toată lumea”, a adăugat premierul.

Sursa: Agerpres.ro

Leave a Comment