Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Zilei Mondiale a Libertății Presei: Am toată aprecierea pentru oamenii din presă și îi consider parteneri în eforturile pe care Guvernul și le-a asumat pentru obiectivele majore ale României

Premierul Nicolae Ciucă, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, a mulțumit jurnaliștilor acreditați pe activitatea Guvernului României pentru informarea promptă a cetățenilor și modul profesionist în care își fac meseria.

Știu că munca lor implică multă responsabilitate față de oameni și față de adevăr, iar în exercitarea meseriei lor se pot lovi de tentative de influențare sau intimidare, acțiuni menite să le modifice mesajul în defavoarea nevoii de informare a societății.

Într-o lume în care manipulările și dezinformările ocupă prea mult spațiu din canalele publice de comunicare, munca jurnaliștilor devine esențială pentru oamenii care doresc să afle o informație obiectivă și verificată din mai multe surse. Tocmai din acest motiv, libertatea presei este un bun de preț într-o societate bazată pe valori euroatlantice, precum democrația și statul de drept. În ziua de azi, informația temeinic documentată este cea mai bună apărare împotriva știrilor false și a propagandei mascate, care au ca scop dezbinarea societății și incitarea la ură.

Am toată aprecierea pentru oamenii din presă și îi consider parteneri în eforturile pe care Guvernul și le-a asumat pentru obiectivele majore ale României. Le urez tuturor mult succes și cât mai multe proiecte împlinite!”, a declarat Nicolae Ciucă.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Leave a Comment