Premierul Nicolae Ciucă: O săptămână încărcată, dar frumoasă – Investiții, securitate cibernetică și evenimente istorice

Premierul Nicolae Ciucă vorbește despre o săptămână plină de evenimente importante, care au avut un impact semnificativ asupra dezvoltării țării. Într-o declarație pentru presă, el a subliniat că a fost o săptămână încărcată, dar foarte frumoasă, în care s-a întâlnit cu personalități importante și a participat la evenimente deosebite.

  • Congresul Seniorilor Liberali

Săptămâna a început cu participarea Premierului la Congresul Seniorilor Liberali, unde a avut ocazia să se întâlnească cu membrii partidului și să își încarce bateriile cu energia lor mereu tânără. Premierul a transmis că are un respect deosebit pentru seniorii liberali și că a fost o experiență foarte plăcută.

  • Investițiile din România

Ulterior, Premierul a avut o întâlnire cu ministrul Întreprinderilor din Italia, cu care a discutat despre investițiile din România și despre importanța acestora pentru o economie stabilă. Premierul a subliniat faptul că investițiile reprezintă cheia spre o economie puternică și că România este o destinație atractivă pentru investitori.

  • Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică

O altă realizare importantă a săptămânii este inaugurarea Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC), găzduit de România. Premierul a subliniat faptul că atacurile cibernetice reprezintă o amenințare reală și că securitatea cibernetică trebuie întărită urgent.

  • Dezvoltarea cooperării economice cu Coreea de Sud

Premierul a avut o întâlnire cu premierul Coreei de Sud, Han Duck-soo, pentru a discuta despre dezvoltarea cooperării economice dintre cele două țări. România și Coreea de Sud sunt vechi parteneri de afaceri, încă de pe vremea Daewoo la Craiova.

  • Investiții străine în Oradea

Vizita la Oradea a fost una foarte plăcută pentru Premierul României. El a apreciat faptul că orașul este bine aranjat și știe să atragă investiții străine. Premierul a discutat cu membrii PNL Bihor și a înțeles că secretul succesului este seriozitatea. Ultima investiție din zonă este fabrica de anvelope Nokian Tyres, prima fără emisii de CO2 din lume.

  • Recepția organizată de Ambasada Britanică

Premierul a participat la recepția organizată de Ambasada Britanică la București cu prilejul încoronării recente a Majestăților Sale Regele Charles al III-lea și Regina Camilla – Buch

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Leave a Comment