Premierul Nicolae Ciucă: Partidul Național Liberal își păstrează angajamentele față de români

Media PNL

Premierul Nicolae Ciucă a declarat faptul ca Partidul Național Liberal își păstrează angajamentele față de români.

În situațiile dificile, am fost cei care și-au asumat stabilitatea și responsabilitatea guvernării. La fel vom face și de acum încolo. Acesta este motivul pentru care am luat decizia de a nu-mi depune mandatul până la soluționarea blocajului din aceste zile. Discuțiile pe rotativa guvernamentală se vor relua de îndată ce asigurăm continuitatea procesului educațional în școli.

Vom continua dialogul și negocierile cu liderii sindicali din învățământ până ce vom ajunge la un acord. Ne dorim ca profesia de dascăl să își recapete respectul cuvenit în societate și întreg aparatul guvernamental a arătat totală deschidere zilele acestea. Ne-am asumat, încă de la început, dezvoltarea și modernizarea sistemului educațional. Din 2022 și până astăzi, au fost alocate educației 8 miliarde de lei de la bugetul de stat, iar prin PNRR au fost alocate 3,6 miliarde de euro pentru reforma sistemului.

Nu am fugit niciodată de asumare și nu o vom face nici acum. PNL rămâne expresia responsabilității și garantul stabilității în România astăzi.” a spus premierul.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul