Premierul Nicolae Ciucă: Perioadele de criză și provocări întăresc nevoia de unitate, solidaritate și de abordare integrată a egalității de șanse

Media PNL

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre perioadele de criză și provocările care întăresc nevoia de unitate, solidaritate și de abordare integrată a egalității de șanse.

”M-am bucurat să reafirm, săptămâna aceasta, angajamentele noastre pentru investiții în creșterea economică și crearea de locuri de muncă ce favorizează participarea femeilor pe piața muncii și valorificarea potențialului acestora în domenii economice prioritare. Implicarea comisarului european pentru egalitate, Helena Dalli, este o confirmare a faptului că partenerii europeni sprijină politicile noastre publice de incluziune, de aplicare a principiilor și valorilor europene în domeniul egalității de șanse.”, a declarat Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Premierul a mai anunțat continuarea sprijinului pentru companiile care investesc în tehnologii ce contribuie la susținerea producerii de energie verde și consolidarea securității energetice, atât pentru gospodării, cât și la nivel industrial.

De asemenea, premierul a mai menționat și faptul că acest obiectiv important va facilita accesul cât mai multor locuințe și instituții publice la energia verde produsă la un cost cât mai mic.

În același timp, premierul a vorbit și despre investiția de un miliard de euro, anunțată recent de AE Solar, va transforma România în principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european. De asemenea, inițiativa Rombat va genera o soluție integrată pentru energia verde, produsă local, prin medii de stocare pentru energia verde, atât pentru casnic, precum și pentru cel industrial. 

”La fel de importantă este și investiția Mass Global Energy Rom de la Termocentrala de la Mintia. Ne propunem să avem cea mai mare și eficientă capacitate de producție a energiei electrice pe gaz din Uniunea Europeană, asigurând consumul intern, dar și exportul, în sprijinul partenerilor noștri.

Continuăm să susținem investițiile în energie regenerabilă, prin dublarea fondurilor alocate pentru instalarea de panouri fotovoltaice prin programul Casa Verde: 80.000 de gospodării vor beneficia de cele 2 miliarde de lei alocați în acest sens.”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

 

Distribuie articolul