Premierul Nicolae Ciucă: Proiectul-pilot privind protecția granițelor UE, rezultatul angajamentului României de soluționare durabilă a migrației

Media PNL

Premierul Nicolae Ciucă a salutat, vineri, lansarea proiectului-pilot care prevede implementarea de către România a mai multor instrumente din domeniul protecției granițelor externe ale Uniunii Europene, subliniind că acest proiect este rezultatul concret al angajamentului pe care țara noastră l-a luat În ceea ce priveşte soluționarea În mod durabil a migrației.

”Salut lansarea proiectului-pilot care prevede implementarea de către România a mai multor instrumente din domeniul protecției granițelor externe ale Uniunii Europene, precum azilul, returnările și, bineÎnțeles, managementul frontierelor. Autoritățile noastre vor avea șansa de a arăta partenerilor europeni modul În care bunele practici românești În aceste domenii pot fi implementate la scară largă.
Acest proiect este rezultatul concret al angajamentului pe care țara noastră l-a luat În ceea ce privește soluționarea În mod durabil a migrației. În acest demers de anvergură europeană, România vine cu o experiență care presupune securizarea frontierei externe a UE Într-o zonă geografică strategică, gestionarea eficientă a migrației și, implicit, asigurarea unui nivel ridicat de securitate pentru cetățenii europeni.”, a declarat Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, premierul a adăugat că punctul de pornire al acestui important proiect-pilot este scrisoarea de intenție semnată azi de comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson și de ministrul român al Afacerilor Interne, Lucian Bode. Premierul Nicolae Ciucă a salutat lansarea proiectului-pilot care prevede implementarea de către România a mai multor instrumente din domeniul protecției granițelor externe ale Uniunii Europene, subliniind că acest proiect este rezultatul concret al angajamentului pe care țara noastră l-a luat În ceea ce priveşte soluționarea În mod durabil a migrației.

”În acest nou proiect european, contribuției românești i se vor adăuga sprijinul operațional, tehnic și financiar al Comisiei de la Bruxelles și al instituțiilor europene specializate, precum Agenția UE pentru Azil, EUROPOL și FRONTEX.”, spune premierul.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul