Premierul Nicolae Ciucă: Se discută orice soluție pentru chibzuirea bugetului, mai puțin tăieri de salarii și investiții

Premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, a declarat la Focşani că la acest moment Guvernul discută orice opţiune pentru “chibzuirea bugetului”, mai puţin tăieri de salarii sau renunţarea la investiţii.

Am dat sarcină în Guvern ca orice opţiune să fie discutată, mai puţin cea de salarii şi cea de investiţii. Ca atare, chibzuirea bugetului mi se pare normală“, a declarat Nicolae Ciucă.

Deasemenea, premierul a adăugat că în 2022 economia şi bugetul de stat au înregistrat o evoluţie pozitivă, bazată pe creşteri nominale substanţiale, cu investiţii străine şi o rată de absorbţie a fondurilor europene record, însă în acest an atât România, cât şi celelalte ţări de pe continent resimt consecinţele nefaste ale războiului din Ucraina, inflaţiei şi problemelor logistice create pe lanţurile de aprovizionare.

Premierul a susţinut că Guvernul nu are în vederea noi creşteri de taxe în perioada următoare, ci mai degrabă o mai bună colectare a taxelor. Totodată, şeful Guvernului a menţionat că guvernanţii au responsabilitatea faţă de români şi nu se poate să vină să îi înspăimânte cu privire la pierderea locurilor de muncă sau reducerea salariilor, iar în acest sens a cerut miniştrilor ca până miercuri, 12 aprilie, să îi prezinte propuneri de scădere a cheltuielilor.

Sursa: Agerpres.ro 

Leave a Comment