Premierul Nicolae Ciucă: SRI este o instituţie modernă, care a învăţat deja să se adapteze şi să funcţioneze într-un lume a incertitudinii şi evoluţiilor constante

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că SRI este ”o instituţie fundamentală pentru funcţionarea şi performarea statului român, în lumea instabilă, tumultuoasă şi nu rareori tectonică, în care spectrul războiului a revenit”. Potrivit premierului, SRI este o instituţie modernă, care a învăţat deja să se adapteze şi să funcţioneze într-un lume a incertitudinii şi evoluţiilor constante, unele de mare magnitudine, adaptându-se la provocări, transformând riscurile de securitate în oportunităţi de promovare a intereselor naţionale.

Celebrăm astăzi 33 de ani de existenţă a Serviciului Român de Informaţii, o instituţie fundamentală pentru funcţionarea şi performarea statului român, în lumea instabilă, tumultuoasă şi nu rareori tectonică, în care spectrul războiului a revenit, alături de tot instrumentarul hibrid al secolului XXI. Ne aflăm într-o perioadă de dezvoltare alertă a noilor tehnologii – aliat, motor de creştere economică dar şi sursă de vulnerabilităţi. Cu atât mai mult astăzi, când am intrat în al doilea an al războiului de agresiune pe scară largă al Federaţiei Ruse în Ucraina, care aduce nenumărate provocări şi riscuri şi pentru România. Şi o vedem zi de zi, prin acţiunile hibride îndreptate direct şi către cetăţeni, nu numai în Republica Moldova, stat unde avem interese şi responsabilităţi speciale, ci şi aici, în România, împotriva propriilor noştri cetăţeni“, a declarat Nicolae Ciucă.

Sursa: Agerpres.ro

Leave a Comment