Premierul Nicolae Ciucă: Suma de 17,5 milioane euro este alocată pentru extinderea programului de aprovizionare a școlilor

Media PNL

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că în ședința executivului, a decis ca ordonanța referitoare la reducerea cheltuielilor publice să fie discutată și aprobată în ședința de guvern de vineri, 12 mai și că acest important proiect de act normativ trebuie să mai stea în consultare publică, pentru siguranța transparenței decizionale.

Este vorba despre reducerea cu 10% a cheltuielilor instituțiilor publice cu bunurile și serviciile. Această chibzuire a banului public nu va afecta investițiile, al căror buget nu se modifică.

În același timp, numărul de consilieri din aparatul demnitarilor publici va fi redus la jumătate, iar numărul de mandate în Consiliile de Administrație va fi limitat la două. Angajările în sistemul bugetar vor fi temporar înghețate pe durata acestui an, excepție făcând doar Sănătatea și Educația. Am considerat că acum este momentul oportun pentru a introduce lanțul scurt de aprovizionare, având în vedere faptul că numărul restrâns de intermediari va sprijini producătorii și va asigura consumatorilor un preț mai mic.

De asemenea, ca urmare a consultărilor pe care le-am avut cu fermierii, am decis extinderea programului de aprovizionare a școlilor cu produse alimentare de la 3 la 5 zile pe săptămână. În acest mod, preșcolarii și elevii vor avea o masă în unitatea de învățământ, în orice zi din orarul de cursuri. Este vorba despre 1,9 milioane de copii, iar suma alocată este de 17,5 milioane euro.” a mai declarat premierul.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul