Premierul Nicolae Ciucă transmite urări de pace evreilor din România, cu prilejul sărbătorii Pesah

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis membrilor comunităţilor evreieşti din România, precum şi evreilor din întreaga lume un mesaj cu prilejul Sărbătorii Pesah în care-şi exprimă gândurile sale bune, alături de “urări de pace, linişte sufletească, împliniri şi prosperitate”, conform Agerpres.

Comunităţile evreieşti din întreaga lume se pregătesc să întâmpine Pesah-ul, o sărbătoare ce aminteşte de voinţa puternică a poporului evreu de a-şi făuri propriul destin. Pesah-ul reprezintă o lecţie puternică a istoriei care ne relevă, de fiecare dată, triumful libertăţii şi demnităţii umane în faţa robiei şi a tiraniei. Îmi exprim preţuirea pentru contribuţia pe care comunitatea evreiască a adus-o dezvoltării şi modernizării României, pentru implicarea în demersurile dedicate cultivării solidarităţii şi dialogului social“, a precizat Nicolae Ciucă în mesajul său.

În acelaşi timp, acesta a reiterat angajamentul Guvernului României în ceea ce priveşte promovarea vieţii evreieşti, a coeziunii, diversităţii, drepturilor şi libertăţilor fundamentale, combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură.

“Transmit membrilor şi conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, precum şi evreilor din întreaga lume gândurile mele bune, alături de urările de pace, linişte sufletească, împliniri şi prosperitate! ‘Hag Pesah Sameah!”, a mai declarat premierul.

Sursa: Agerpres.ro

Leave a Comment