Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, de Ziua Mondiala a Sănătății: Trebuie să adaptăm sistemul de sănătate la nevoile pacienților

Media PNL
Romania's PM Nicolae Ciuca speaks during press conference after meeting of leaders of SouthEast European NATO member states - Macedonia, Montenegro, Bulgaria and Romania in Sofia, Monday, March 28, 2022. The focus of the discussions was the war in Ukraine. (AP Photo/Valentina Petrova)

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății că Guvernul se va asigura că investițiile În infrastructura spitalicească, În logistica medicală necesară şi În pregătirea de specialitate a resursei umane din sistemul de sănătate se vor materializa, el precizând că pandemia pare acum să se apropie de sfârşit şi, potrivit celui mai probabil scenariu avansat de Organizația Mondială a Sănătății, severitatea COVID-19 se va diminua În timp.

Sănătatea este cel mai de preț bun pe care Îl avem și de care trebuie să ne Îngrijim. Datoria noastră este să ne asigurăm că toți cetățenii au acces la servicii medicale și că investițiile pe care le avem deja planificate vor crește calitatea acestor servicii.Programul Național de Redresare și Reziliență asigură finanțarea necesară spitalelor regionale și multor alte centre medicale din țară, atât pentru construirea de la zero a unor unități ori secții noi, cât și pentru Îmbunătățirea infrastructurii sanitare existente.

Luna trecută am demarat apelul de proiecte pentru 79 de programe deja asumate prin PNRR, cu o valoare totală de 5,5 miliarde euro. Un mare pas Înainte Îl vom marca În a doua jumătate a acestui an, când vor Începe lucrările la primele trei spitale regionale din Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, adresez felicitările mele personalului medical pentru Întreaga muncă depusă, pentru dedicarea și atenția cu care Își face meseria, În fiecare zi, pentru binele nostru, al tuturor.” a declarat premierul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Nicolae-Ionel Ciucă

Distribuie articolul