Președinta CJ Sibiu Daniela Cîmpean: 4,26 milioane lei pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice aferente construirii Variantei Ocolitoare Sibiu Sud

Denis

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a anunțat faptul că 4,26 milioane lei este suma pe care Consiliul Județean Sibiu a obținut-o pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice aferente construirii Variantei Ocolitoare Sibiu Sud (VOSS).

  • Suma de 4,26 milioane lei pentru documentațiile tehnico-economice pentru Varianta Ocolitoare Sibiu Sud (VOSS) a fost obținută de Consiliul Județean Sibiu.
  • Contractul de finanțare pentru Elaborare Studiu de Fezabilitate a fost semnat între Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Sibiu în baza unui Acord de parteneriat din 2020 cu CNAIR.
  • Fondurile nerambursabile provin din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 al Uniunii Europene.
  • Investiția estimată este de 2,3 miliarde lei, iar VOSS va avea o lungime de 21,34 km și va trece prin 7 localități din zonă.

„Contractul de finanțare având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Varianta ocolitoare Sibiu Sud”, a fost semnat între Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Sibiu, în baza unui Acord de parteneriat pe care administrația județeană îl are încheiat, încă din 2020, cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Cele 4,26 milioane lei provin din fondurile nerambursabilele pe care Uniunea Europeană le acordă României prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.”, transmite Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

„Finanțarea va asigura continuarea demersurilor de obținere a fondurilor nerambursabile privind construirea VOSS, soluție menită să decongestioneze traficul din municipiul Sibiu, dar și să asigure o deplasare fluentă între localitățile din vecinătatea acestuia.

În luna iulie a acestui an, Consiliul Județean Sibiu și CNAIR au încheiat un nou Acord de colaborare prin care părțile se angajează să realizeze atât Proiectul Tehnic, cât și lucrările de construire a VOSS, prin Programul de Transport 2021-2027, prin care Uniunea Europeană acordă fonduri nerambursabile destinate dezvoltării infrastructurii de transport.”, declară Daniela Cîmpean.

De asemenea, liberala precizează că: „Potrivit Studiului de Fezabilitate, investiția promovată de Consiliul Județean Sibiu este estimată la 2,3 miliarde lei, va avea 21,34 km și va fi amplasată pe teritoriul a 7 localități: Șelimbăr, Cisnădie, Sibiu, Rășinari, Poplaca, Cristian și Șura Mică.”

Sursa: Facebook Daniela Cîmpean

Distribuie articolul