Președintele CJ Arad Iustin Cionca a vizitat șantierul de la Cetatea Ineului. Lucrările de restaurare fiind finalizate în proporție de 80%

Ciprian S.
Președintele CJ Arad Iustin Cionca a vizitat șantierul de la Cetatea Ineului. Lucrările de restaurare fiind finalizate în proporție de 80%

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, împreună cu primarul Abrudan Calin, au vizitat șantierul de la Cetatea Ineului, lucrările de restaurare fiind finalizate în proporție de 80%.

În urma discuțiilor cu constructorul, administrația locală estimează că până în vara anului viitor restaurarea va fi finalizată complet.

”Arheologii au scos la iveala vatra veche a cetății și poarta principală, iar în urma descărcărilor arheologice sunt descoperite detalii noi, elemente deosebite, care trebuie puse în valoare. La final, comunitatea arădeană va dobândi un obiectiv atractiv, iar odată cu introducerea în circuitul turistic, sunt convins că Cetatea va avea un impact regional.

Turiștii care îi vor trece porțile vor putea vizita aici muzeul, săli de conferințe, apartamente tematice, o cramă, dar și ateliere meșteșugărești.

Se spune că omul sfințește locul, iar Ineul a avut șansa unui primar ambițios. Îl felicit pe Călin Abrudan că a urmărit acest proiect de revitalizare a Cetății, care va da o nouă perspectivă de dezvoltare orașului!”, a transmis liberalul Iustin Cionca.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul