Președintele CJ Arad Iustin Cionca: Avem autorizația de construcție și pentru centura Aradului

Ciprian S.
Președintele CJ Arad Iustin Cionca: Avem autorizația de construcție și pentru centura Aradului

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat că a fost emisă autorizația de construcție pentru centura de sud-est a municipiului Arad.

Liberalul Iustin Cionca a precizat că urmează predarea amplasamentului către constructor, firma PORR, care are la dispoziție un an și jumătate pentru finalizarea lucrării.

”Aradul este județul cu cele mai mari investiții în infrastructura rutieră. După construirea celor 11 km, care vor include un nou pod peste Mureș, la Fântânele, și un pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu, datorită efortului Consiliului Județean Arad, susținut de Ministerul Transporturilor și de CNAIR, municipiul Arad va avea un inel integral de centură. 

Vă reamintesc că acesta este primul proiect din România semnat de CNAIR cu un Consiliu Județean, pentru o astfel de investiție. Contractul de finanțare a fost semnat la Arad, în prezența premierului Nicolae Ciucă și a ministrului de Interne, Lucian Bode.

După realizarea acestui segment de drum, Aradul va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet. Mulțumesc conducerii CNAIR și Ministerului Transporturilor pentru colaborarea excelentă și pe acest proiect, și pe proiectul drumului expres Arad-Oradea.”, a declarat Iustin Cionca.

Valoarea investiției este 308 milioane lei.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul