Președintele CJ Arad Iustin Cionca

Președintele CJ Arad Iustin Cionca: Compania de Apă a investit 123 de milioane de euro în modernizarea și dezvoltarea rețelei de apa-canal din județ

”Compania de Apă a investit 123 de milioane de euro în modernizarea și dezvoltarea rețelei de apa-canal din județul Arad!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De asemenea, liberalul Iustin Cionca a precizat că în ultimii cinci ani, Compania de Apă s-a dezvoltat prin atragerea de fonduri europene, atrăgând 123 milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea reţelelor.

Peste 80% din fondurile pentru dezvoltare au fost câştigate de Compania de Apă din proiecte europene şi accesate cu cofinanţare de la Consiliul Judeţean Arad.

Ca urmare a acestor investiții, astăzi 131 localități beneficiază de servicii de alimentare cu apă furnizate de Compania de Apă Arad și există peste 44700 de racorduri de canalizare. Aprox. 300.000 de persoane din cei 410.000 de locuitori ai judeţului au acces la apa potabilă distribuită prin rețeaua Companiei de Apă Arad, în lungime de peste 2790 km.

”În ultimii cinci ani, Compania de Apă, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Arad, a investit doar în municipiul Arad 43 de milioane de lei, din care 75% din fonduri europene.”, a declarat liberalul Iustin Cionca.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Leave a Comment