Președintele CJ Arad Iustin Cionca: din 2016 până în prezent am cofinanțat peste 180 de proiecte de construire sau modernizare a școlilor și grădinițelor din județ

Ciprian S.
Președintele CJ Arad Iustin Cionca: din 2016 până în prezent am cofinanțat peste 180 de proiecte de construire sau modernizare a școlilor și grădinițelor din județ

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a vorbit despre proiectele de construire sau modernizare a școlilor și grădinițelor din județ.

”Începând cu anul 2016, de când sunt președintele Consiliului Județean Arad, am cofinanțat peste 180 de proiecte de construire sau modernizare a școlilor și grădinițelor din județ, în parteneriat cu primarii de comune și orașe. Am alocat acești bani să oferim copiilor condiții cât mai bune de studiu cât mai aproape de casă!”, a precizat liberalul Iustin Cionca.

Luna trecută, liberalul a semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru dotări moderne pentru 17 școli din județ.

Pe lângă asta, CJ Arad cumpără microbuze școlare electrice în 41 de comune, 24 prin PNRR și 17 prin Administrația Fondului de Mediu.

”Asta înseamnă că în acele comunități unde copiii nu au posibilitatea să se dezvolte, fie din lipsă de elevi, fie din lipsă de cadre didactice, venim cu măsuri de sprijin pentru mobilitate, pentru facilitarea deplasării către centre școlare viabile.

M-aș referi și la școlile speciale pe care le avem în subordine, direct, noi, Consiliul Județean. Am cumpărat microbuze pentru Liceul Special „Sfânta Maria” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI). La Liceul Special „Sfânta Maria”, printr-un proiect finanțat de Consiliul Județean Arad, s-a realizat încadrarea clădirii într-o clasă energetică superioară.

Proiectul a prevăzut reabilitarea fațadei din curtea interioară, 1.800 mp de suprafață de zidărie, 442 mp suprafață ferestre și 36 mp de suprafață uși exterioare. Fațada principală este deja reabilitată de acum aproximativ şase ani.”, a declarat Iustin Cionca.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Arad a mai declarat: ”Nu în ultimul rând, tot în ultimii șapte ani, așa cum am reușit să dezvoltăm sistemul de sănătate publică, în parteneriat cu societatea civilă și mediul de afaceri, ne-am implicat și în cazul unor școli sătești. Prin efortul deosebit al Asociației „Cetatea Voluntarilor”, care a atras în jurul său administrația, biserici și investitori, au fost modernizate 24 de grădinițe, 4 școli, 2 creșe, 2 locuri de joacă, o bază sportive pentru elevi.”.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul