Președintele CJ Arad Iustin Cionca: Marile proiecte ale Aradului au fost obținute în echipă

Ciprian S.
Președintele CJ Arad Iustin Cionca Marile proiecte ale Aradului au fost obținute în echipă

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a transmis că marile proiecte ale Aradului au fost obținute în echipă, prin colaborare, împreună, de către Consiliul Județean Arad, parlamentarii PNL, administrațiile locale liberale care au înțeles importanța echipei.

”Avem o majoritate liberală în județ și asta ne-a ajutat și să creionăm proiectele necesare pentru comunitățile mici din județ, dar și să accesăm fondurile și să le implementăm.”, a precizat liberalul Iustin Cionca.

De asemenea, liberalul a mai precizat că trei proiecte de infrastructură rutieră în județul sunt finanțate prin Programul Anghel Saligny:

  1. drumul județean Dieci-Dezna, finalizat la sfârșitul anului trecut și dat în folosință. Prin acest drum se leagă două zone importante din județ, respectiv Drumul Național 7 (Valea Mureșului) cu stațiunea Moneasa. Pentru asta, a fost modernizat și drumul județean Buteni-Gurahonț, dar și drumul Buteni-Sebiș a fost reabilitat. Valoarea drumului județean Dieci-Dezna este de 24,2 milioane lei.
  2. drumul județean Mâsca-Măderat-Arăneag. ”În acest moment suntem la nivel de strat de piatră, îndată ce vremea va permite vom începe asfaltarea. Drumul acesta pune în valoare o parte din Podgoria Miniș-Măderat și zona Căsoaia, unde Consiliul Județean derulează un important proiect de extindere a capacității de divertisment din tabăra școlară și din tabăra de sculptură în aer liber. Valoarea drumului județean Mâsca-Măderat-Arăneag este de 36 de milioane de lei. Lungimea drumului va fi de 11,6 km.”, a precizat liberalul Iustin Cionca.
  3. al treilea proiect finanțat prin Programul Anghel Saligny este legătura Lipovei cu județul Timiș. ”Odată cu acest proiect vom rezolva una dintre marile probleme ale zonei respective, care ține de infrastructura deficitară. Consiliul Județean Arad va crea o legătură bună cu autostrada pentru locuitorii de pe Valea Mureșului. Modernizarea acestui drum ni s-a solicitat de către locuitorii din zonă, am avut mai multe întâlniri și cu consilierul județean Ciorogar Cristina Denisa, care îi reprezintă pe locuitorii din Valea Mureșului în Consiliul Județean, și am reușit să găsim această sursă de finanțare. Pe șantier s-a lucrat la stabilizarea fundației, iar în această primăvară lucrările vor deveni deja foarte vizibile și vor progresa mult. Valoarea drumului județean Lipova-limită județ Timiș este de 50 de milioane de lei. Lungimea drumului va fi de 22,1 km.”, a precizat Iustin Cionca.

Liberalul Iustin Cionca a mai declarat: ”Încă o dată, le mulțumesc tuturor locuitorilor din zonele unde muncim, pentru că înțeleg că lucrările creează deranj și nu se pot finaliza peste noapte. Pentru o lucrare de calitate e nevoie nu doar de bani, ci și de timp. Și le mulțumesc și celor doi deputați PNL prezenți, pentru susținerea pe care ne-o acordă la București.”.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul