Iustin Cionca presedinte CJ Arad - fonduri europene

Președintele CJ Arad Iustin Cionca: Peste 80 de milioane de euro vor putea intra în investițiile din județ prin Programul Regional Vest 2021-2027

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat că peste 80 de milioane de euro vor putea intra în investițiile din județ prin Programul Regional Vest 2021-2027.

”Astăzi s-au aprobat ghidurile de finanțare sectoriale, pe mobilitate urbană și drumuri județene. Din această sumă 31 de milioane de euro se vor îndrepta către orașe și municipii, iar necesarul Consiliului Județean, pentru proiectul strategic pe ciclul de finanțare 2021-2027, este de 50 de milioane de euro.”, a precizat liberalul Iustin Cionca.

Consiliul Județean Arad are ca proiect strategic modernizarea a 67 de kilometri de drumuri județene, în nordul județului, prin Programul Operațional Regional. Tronsoanele vizate sunt: Șepreuș – Cermei, Cermei – Vasile Goldiș – Beliu, Cermei – Berechiu – limită de judeţ spre Bihor și DN 79 – Mișca – Vânători- Apateu – Berechiu. Tronsonul Șicula – Gurba – Cermei, cu o lungime de 15 kilometri, este și el inclus în programul de modernizare. Valoarea estimată a lucrărilor este de 50 de milioane de euro.

”Se vor finanța contruirea și modernizarea de drumuri, poduri și podețe, siguranță rutieră, perdele forestiere, interveții de digitalizare în transporturi. În ce privește mobilitatea urbană, primăriile de orașe și municipiul Arad vor putea cumpăra tramvaie, autobuze electrice mijloace de transport nemotorizate (biciclete), sisteme inteligente de transport. Pentru Consiliul Județean Arad colaborarea cu ADR Vest este esențială, un parteneriat strategic, fiindcă este vorba despre principalul nostru partener în dezvoltare!”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Leave a Comment