iustin cionca consiliul judetean arad

Președintele CJ Arad Iustin Cionca: Traseul drumului expres Arad-Oradea se reconfigurează în zona orașului Chișineu-Criș

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat că traseul drumului expres Arad-Oradea se reconfigurează în zona orașului Chișineu-Criș, datorită ariilor protejate din zonă.

”Sunt în curs foraje pe noul amplasament, pentru testarea solului, şi a început identificarea proprietarilor de terenuri de pe noul culoar de expropriere. Drumul expres Arad-Oradea va avea poduri peste Crişul Alb şi Crişul Negru. Pentru a scădea impactul construcției asupra habitatelor unor specii protejate, la Chișineu s-a decis mutarea traseului drumului expres şi relocarea nodului rutier.”, a precizat liberalul Iustin Cionca.

Președintele CJ Arad a declarat că: ”Patru dezbateri publice, la Arad şi Chişineu Criş, Oradea și Salonta vor fi organizate la sfârșitul lunii iunie, cu privire la proiectul tehnic al drumului expres Arad – Oradea. Proiectul este în etapa obținerii acordului de mediu și a fost publicat pentru dezbatere publică pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Există șanse ca la sfârşitul lunii iunie să se poată obţine avizul de mediu pentru drumul expres. În acest scenariu, în iulie ar putea fi emise și avizele necesare pentru adoptarea hotărârilor de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi pentru exproprierea terenurilor traversate de drumul expres.”.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Leave a Comment