Președintele CJ Brașov Adrian Ioan Veştea: Aeroportul Internațional Braşov-Ghimbav este oficial finalizat

Ciprian S.
Adrian Ioan Veștea

Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, a transmis că Aeroportul Internațional Braşov-Ghimbav este oficial finalizat.

”Am terminat toate lucrările de construcții şi instalații necesare infrastructurii aeroportuare şi asigurării serviciilor de navigație aeriană. 23 mai este data la care şi ultima procedură de recepție – cea a sistemelor de navigație şi sistemelor conexe acestora puse În funcțiune la Centrul de Dirijare Zborurilor DNSAR Arad, a fost Încheiată cu succes, etapă care a urmat recepționării clădirii de contingență – turnul de control remote al Aeroportului de la Ghimbav.”, a precizat liberalul Adrian Ioan Veștea.

Valoarea totală actualizată a contractului privind „Asigurarea serviciilor de navigație aeriană la Aeroportul Internațional Braşov-Ghimbav/ Realizarea infrastructurii fizice şi dotarea ei cu echipamente specifice” este de 84.483.440,36 lei, din care construcția şi instalațiile clădirii de contingență au reprezentat 24.356.082,71 lei, iar diferența de 60.127.357,65 lei a Însemnat achiziționarea şi funcționalizarea sistemelor de navigație şi a sistemelor conexe acestora.

”Este un moment istoric pentru noi, ca administrație publică județeană, să anunțăm că am finalizat cel mai important obiectiv investițional din istoria postdecembristă a județului Braşov, realizat În cea mai mare parte cu resurse financiare proprii. Sunt foarte bucuros că am ajuns În acest punct, Îndelung aşteptat şi pentru care În ultimii ani am depus eforturi susținute, Împreună cu partenerii noştri instituționali, ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română, cu sprijinul autorităților şi instituțiilor publice locale şi centrale, al operatorilor economici şi al tuturor celor care au avut o contribuție la implementarea Aeroportului Internațional Braşov-Ghimbav.”, a declarat Adrian Ioan Veștea, președintele CJ Brașov.

Sursă: Facebook Adrian Ioan Veștea

Distribuie articolul