Adrian Ioan Veștea

Președintele CJ Brașov Adrian Ioan Veştea: Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este oficial finalizat

Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, a transmis că Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este oficial finalizat.

”Am terminat toate lucrările de construcţii şi instalaţii necesare infrastructurii aeroportuare şi asigurării serviciilor de navigaţie aeriană. 23 mai este data la care şi ultima procedură de recepţie – cea a sistemelor de navigaţie şi sistemelor conexe acestora puse în funcţiune la Centrul de Dirijare Zborurilor DNSAR Arad, a fost încheiată cu succes, etapă care a urmat recepţionării clădirii de contingenţă – turnul de control remote al Aeroportului de la Ghimbav.”, a precizat liberalul Adrian Ioan Veștea.

Valoarea totală actualizată a contractului privind „Asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav/ Realizarea infrastructurii fizice şi dotarea ei cu echipamente specifice” este de 84.483.440,36 lei, din care construcţia şi instalaţiile clădirii de contingenţă au reprezentat 24.356.082,71 lei, iar diferenţa de 60.127.357,65 lei a însemnat achiziţionarea şi funcţionalizarea sistemelor de navigaţie şi a sistemelor conexe acestora.

”Este un moment istoric pentru noi, ca administraţie publică judeţeană, să anunţăm că am finalizat cel mai important obiectiv investiţional din istoria postdecembristă a judeţului Braşov, realizat în cea mai mare parte cu resurse financiare proprii. Sunt foarte bucuros că am ajuns în acest punct, îndelung aşteptat şi pentru care în ultimii ani am depus eforturi susţinute, împreună cu partenerii noştri instituţionali, ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română, cu sprijinul autorităţilor şi instituţiilor publice locale şi centrale, al operatorilor economici şi al tuturor celor care au avut o contribuţie la implementarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.”, a declarat Adrian Ioan Veștea, președintele CJ Brașov.

Sursă: Facebook Adrian Ioan Veștea

Leave a Comment