Cetatea de pe Dealul Straja

Președintele CJ Brașov Adrian Ioan Veştea: Cetatea de pe Dealul Straja va fi reintrodusă în circuitul turistic și cultural

Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, a transmis că a fost aprobată hotărârea prin care Consiliul Județean Brașov și-a exprimat intenția de a se implica în demersurile privind reintroducerea în circuitul turistic şi cultural a Cetăţuii de pe Dealul Straja.

Liberalul Adrian Ioan Veștea a precizat că propunerea care a fost înaintată Primăriei este ca Muzeul Judeţean de Istorie să amenajeze în interiorul Cetăţuii spaţii expoziţionale în care să fie prezentate obiecte reprezentative din colecţiile sale.

”Consider că acest monument istoric trebuie să (re)devină un simbol pentru oraşul nostru, aşa cum sunt Biserica Neagră, Casa Sfatului sau Prima Şcoală Românescă. Sperăm ca noul proprietar al Cetăţuii, şi anume Municipalitatea braşoveană, să înceapă cât mai curând posibil lucrările de restaurare de care acest monument istoric are stringentă nevoie, în urma cărora să fie create toate condiţiile microclimat pentru păstrarea şi expunerea obiectelor de patrimoniu deţinute de Muzeul Judeţean de Istorie.”, a declarat Adrian Ioan Veștea.

Sursă: Facebook Adrian Ioan Veștea

Leave a Comment