Președintele CJ Brașov Şerban Todorică-Constantin: conectăm DJ 108 cu DN 11 Stabilus pentru a implica și determina fluidizarea traficului rutier

Ciprian S.
Președintele CJ Brașov Şerban Todorică-Constantin - conectăm DJ 108 cu DN 11 Stabilus pentru a implica și determina fluidizarea traficului rutier

Şerban Todorică-Constantin, Președintele Consiliului Județean Braşov, a transmis că proiectul destinat comunelor Sânpetru şi Hărman prinde contur.

Liberalul a precizat faptul că se dorește conectarea DJ 108 cu DN 11 Stabilus pentru a implica și determina fluidizarea traficului rutier.

Consiliul Județean Brașov va implementa anul viitor și proiectul de refacere a drumului județean 108, pentru care contează pe sprijinul, determinarea și implicarea autorităților locale beneficiare În ceea ce privește realizarea conexiunii acestuia cu DN 11 prin introducerea În rețeaua rutieră a unui tronson care În momentul de față este drum de explorare.

”Modernizarea DJ 108 are ca avantaj principal reducerea semnificativă a timpilor petrecuți În trafic şi implicit reducerea poluării. Această investiție vine În sprijinul boom-ului imobiliar din Sânpetru şi Îi are ca beneficiari pe cetățenii celor două comune. Am văzut astăzi cartiere rezidențiale deosebit de frumoase, dezvoltate Într-un stil futurist, care ar fi păcat să nu beneficieze de infrastructură rutieră pe măsură.”, a transmis liberalul Şerban Todorică-Constantin.

Şerban Todorică-Constantin a fost prezent la Sânpetru, alături de viceprimarul Andrei Măiereanu, de consilierul local Sebastian Poiană şi de inginerul proiectant al lucrărilor pe care urmează să fie desfășurate.

Liberalul a discutat cu administrația locală despre proiectul care va fi implementat anul viitor şi care Îi are drept beneficiari pe localnicii din Hărman și Sânpetru, precum și pe cei care tranzitează localitățile spre și dinspre Braşov.

”Îi asigur pe locuitorii comunelor Sânpetru şi Hărman că este o promisiune de onestitate față de ei şi de Încredere Între cetățeni şi autorități.

Pentru a certifica această promisiune, vă dau ca exemplu proiectul de modernizare pe care l-a demarat Consiliul Județean Brașov pentru drumului județean 113, În lungime de 2 kilometri, care a costat peste 5 milioane de lei și pe care au fost realizate rigole rutiere și toate facilitățile necesare unei circulații optime, un obiectiv pe care l-am finalizat, urmând să facem recepția lucrărilor.”, a precizat Şerban Todorică-Constantin.

În ceea ce privește DJ 108, liberalul a menționat că obiectivul general al proiectului de modernizare este Îmbunătățirea mobilității populației, bunurilor şi serviciilor la nivel județean prin asigurarea conexiunii la rețeaua de drumuri naționale, precum și a unei rute alternative pe direcția Hărman-Sânpetru.

”Aşadar, prin această investiție În infrastructura rutieră județeană promovăm coeziunea teritorială și Îmbunătățim conectivitatea şi accesibilitatea celor două localități cu municipiul Braşov. Rezultă astfel o serie de avantaje economice, precum extinderea schimburilor comerciale şi a investițiilor productive, creşterea competitivității agenților economici şi a mobilității forței de muncă.

La avantajele economice se adaugă avantajele sociale. În prezent, accesul populației rurale la educația de bază şi la serviciile de sănătate este Împiedicat de carosabilul deficitar, cu un impact negativ asupra fluxului urban – rural al medicilor şi profesorilor. Prin modernizarea DJ 108, vom facilita accesarea serviciilor medicale şi educaționale de către locuitorii zonelor rurale traversate.

Avantajele economice şi sociale rezultate vor determina o creştere a atractivității zonelor rurale traversate, stimulând dezvoltarea durabilă la nivel regional.

Investiția este În valoare de peste 20.000.000 lei şi abia aşteptăm să venim la recepția finală a lucrărilor. Suntem optimiști, chiar dacă ştim că urmează o perioadă provocatoare pentru noi şi proiectanți.”, a declarat Şerban Todorică-Constantin, Președintele Consiliului Județean Braşov.

Sursă: Facebook Şerban Todorică-Constantin

Distribuie articolul