Președintele CJ Brașov Şerban Todorică-Constantin: vizită de lucru la Parlamentul European. Liberalul a discutat despre perspectivele politico-economice de la nivel european

Ciprian S.
Președintele CJ Brașov Şerban Todorică-Constantin: vizită de lucru la Parlamentul European. Liberalul a discutat despre perspectivele politico-economice de la nivel european

Şerban Todorică-Constantin, Președintele Consiliului Județean Braşov, a transmis că alături de primarii comunelor Apața, Beclean, Cincu, Drăguș, Dumbrăvița, Hârseni, Măieruş, Ormeniş, Părău, Recea, Şercaia, Şoarş, Ticuş, Ucea, Viştea și Voila, a făcut o vizită la Parlamentul European.

”Alături de dragii mei colegi liberali Siegfried Mureșan (eurodeputat, vicepreședinte al Partidului Popular European), Dan Motreanu (membru al Parlamentului European), Mircea Fechet (ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor) și Cristina-Agnes Vecerdi (deputat al Parlamentului României), cu care am discutat despre perspectivele politico-economice de la nivel european pentru următorii 5 ani şi impactul lor asupra ţării noastre.

Cu acest prilej, am avut deosebita plăcere de a mă revedea cu dragul meu coleg Emil Boc, un adevărat exemplu de lider al comunității sale. El ne arată cu fiecare prezență a sa în sfera publică și cu fiecare acțiune că cel mai reprezentativ om din comunitatea locală este primarul.

Am fost în vizită la Partidul Popular European (PPE) care este o familie politică europeană ce adună partide de centru-dreapta din întreaga Uniune Europeană. PPE are un impact semnificativ în politica europeană, având în vedere că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este afiliat PPE.

Este important de menționat că PNL este membru al PPE, așa că există o conexiune între aceste două entități politice. Acest fapt îi aduce pe membrii PNL într-o rețea mai largă de partide politice europene de centru-dreapta.

Am fost fericiți să aflăm că datorită domnului Siegfried Mureșan avem o șansă deosebită de a adera la International Democratic Union (IDU), o organizație internațională a partidelor politice de centru-dreapta și creștin-democrate. IDU oferă o platformă pentru cooperarea și schimbul de idei între partidele membre.

Partidele care fac parte din IDU împărtășesc valori precum democrația, economia de piață și drepturile individuale. Organizația facilitează dialogul și colaborarea între membrii săi și promovează principiile pe care se bazează. Este remarcabil faptul că dincolo de granițele Europei, PNL se poate afilia global la grupul partidelor de dreapta din întreaga lume.”, a declarat liberalul Şerban Todorică-Constantin.

Sursă: Facebook Şerban Todorică-Constantin

Distribuie articolul