Președintele CJ Cluj Alin Tișe: Compania de apă Someș SA crește producția de energie verde cumpărând centrale electrice fotovoltaice

Ciprian S.
Președintele CJ Cluj Alin Tișe - Compania de apă Someș SA crește producția de energie verde cumpărând centrale electrice fotovoltaice

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a anunțat că prin achiziția de centrale electrice fotovoltaice, Compania de Apă Someș SA și-a propus creșterea producției de energie verde.

Sistemul propus de Compania de apă Someș SA are ca scop producerea de energie fotovoltaică şi utilizarea acesteia pentru consumul local al obiectivelor deservite. Astfel, va fi redus consumul de electricitate din surse convenționale pentru asigurarea producției, iar impactul asupra mediului va fi diminuat prin scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Centralele electrice fotovoltaice vor fi amplasate în șase locații în cadrul unor obiective administrate de Compania de Apă „Someș” S.A în județele Cluj și Sălaj, și anume: Stația de epurare Cluj-Napoca, Uzina de Apă-sursa Florești, Stația de captare-tratare Bologa, care deservește zona Huedin, Staţia de epurare Zalău, Staţia de epurare Dej și Staţia de epurare Gherla, puterea totală instalată fiind de 3.217,83 kWp.

”Susținem toate acele inițiative care au ca scop promovarea utilizării surselor alternative de energie și, implicit, protejarea mediului înconjurător și reducerea poluării. Vom asigura tot sprijinul necesar pentru ca această investiție extrem de importantă să se materializeze în cel mai scurt timp posibil.”, a declarat liberalul Alin Tișe.

Sursă: Facebook Alin Tișe

Distribuie articolul