Președintele CJ Cluj Alin Tișe: Contracte de peste 11 mil. lei pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale În spitalele clujene

Ciprian S.
Președintele CJ Cluj Alin Tișe: Contracte de peste 11 mil. lei pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale în spitalele clujene

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a semnat contractele de finanțare pentru proiectele care vizează reducerea riscului de infecții nosocomiale În spitalele clujene.

Vor beneficia de aceste investiții din bani europeni Spitalul de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase şi Spitalul de Urgență pentru Copii.

Valoarea totală a celor trei proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare şi Reziliență este de 11.741.486,8 lei, cu TVA inclus.

”Ceea ce ne dorim este să oferim un plus de siguranță pacienților clujeni, motiv pentru care aceste proiecte europene câştigate de noi reprezintă un nou pas Înainte pentru sectorul medical clujean. Banii europeni pe care am reuşit să Îi atragem vor fi utilizați În scopul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale, precum şi pentru asigurarea unui act medical de Înaltă calitate.”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit datelor transmise de CJ Cluj, printre dotările ce urmează a fi achiziționate pentru cele trei unități sanitare se numără 235 de sisteme digitalizate de monitorizare a igienei mâinilor, 26 de sisteme de purificare şi dezinfectare a aerului, un sistem de prelevare aerofloră, 8.400 de seturi de oxigenoterapie cu umidificator şi cu adaptor inclus, un sistem UV pentru testarea dezinfecției mâinilor, precum şi un sistem UV pentru testarea dezinfecției suprafețelor.

Sursă: news.ro

Distribuie articolul