Președintele CJ Constanța Mihai Lupu: Avem o rețea de drumuri judeţene care ar putea reprezenta o alternativă eficientă la drumurile naţionale

Consiliul Județean Constanța, transmite că Societatea Drumuri Județene Constanța S.A. şi-a început activitatea după ce, la ultima şedinţă a consiliului, a fost aprobată transformarea R.A.J.D.P. Constanța.

,,Societatea Drumuri Județene Constanța S.A., în numele județului Constanța, conform Actului Constitutiv, îşi asumă şi exercită competenţele şi atribuțiile, drepturile şi obligațiile pentru satisfacerea în principal a nevoilor comunității legate de prestarea serviciilor de întreținere, reparație, extindere, exploatare şi modernizare a rețelei de drumuri şi poduri din județul Constanța. Sunt în jur de 1.000 de km de drumuri județene, puțin peste 700 de km având îmbrăcăminte asfaltică, 63 de km fiind pietruite şi peste 100 km la stadiul de pământ.

     În lucru se află o aplicație privind starea drumurilor. Aceasta va veni în sprijinul tuturor cetățenilor ce folosesc infrastructura rutieră județeană constănțeană.”, declară CJ Constanța într-un comunicat de presă.

Sursa: CJ Constanța

În cadrul unei conferințe de presă, președintele CJC, Mihai Lupu a spus: „Am preluat o regie, RADJP, decapitalizată complet, lipsită de mijloace de lucru, echipamente şi utilajele necesare desfăşurării optime a activităţii. Avem o rețea de drumuri judeţene care ar putea reprezenta o alternativă eficientă la drumurile naţionale și care permite ca persoanele și mărfurile să circule repede și în siguranță. O rețea de drumuri spre care trebuie să ne uităm cu mare responsabilitate și pe care trebuie să o valorificăm la maximum pentru a pune în valoare realul potenţial al județului Constanța.

    Din fericire, RAJDP este condus în prezent de un Consiliu de Administraţie operativ, care şi-a dovedit eficienţa în ultimul an şi jumătate. O echipă managerială care ştie foarte bine ce are de făcut şi alături de care, Consiliul Judeţean Constanţa porneşte la drum, astăzi, cu o resetare totală. Transformarea RAJDP, votată de consilierii judeţeni, vine ca o consecinţă a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi, dar mai ales, din necesitatea de a valorifica la maximum întregul patrimoniu al regiei.

       Am convingerea că noua Societate <Drumuri Judeţene Constanţa S.A> va răspunde mult mai eficient tuturor provocărilor pe care le avem de trecut pentru a scoate județul din noroi. Iar asta este posibil cu un mecanism foarte bine pus la punct, în care fiecare să știe exact ce are de făcut și cu toleranţă zero față de scurgerile financiare și contracte clientelare. Scopul companiei este de a construi, a repara şi a face drumurile judeţene mai bune și mai sigure”.

Leave a Comment