Președintele CJ Constanța Mihai Lupu: Continuă lucrările de restaurare, conservare și punere în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu

Badila Antonia

Acest obiectiv, de o importanta extraodinară, atât din punct de vedere istoric, cât și din punct de vedere al perspectivei turistice, se află amplasat într-o zonă de necropole din perioada antică.

,,În urma demarării lucrărilor au fost descoperite o serie de morminte care au necesitat o cercetare mai amănunțită, precum și o descărcare arheologică, astfel încât, investiția să poată continua fără a afecta aceste noi descoperiri.

Sursa: CJ Constanța

Ținând cont de toate aceste elemente, antreprenorul general a executat astăzi, prima turnare a plăcii de beton de egalizare. Pe aceasta, se va ridica ulterior construcția propriu-zisă care va proteja mormântul și cu ajutorul căreia vom putea pune în valoare acest obiectiv. Prin creșterea vizibilității a obiectivelor istorice precum Mormântul Pictat Hypogeu, a Edificiului Roman cu Mozaic, precum și a tuturor celorlalte obiective din patrimoniul cultural-istoric, județul Constanța va deveni, cu siguranță, mai atractiv și mai ofertant, din punct de vedere al turismului cultural.

Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, se ridică la aproximativ 6,5 milioane de lei, iar lucrările sunt estimate a fi finalizate în luna octombrie 2023.”, transmite CJ Contanța într-un comunicat de prsă.

Distribuie articolul