Președintele CJ Constanța Mihai Lupu: Ne aflăm pe un trend pozitiv În ceea ce priveşte evoluția lucrărilor mormântului pictat Hypogeu

Badila Antonia

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, declară că structura sarcofagului care va proteja mormântul pictat Hypogeu Începe să fie din ce În ce mai vizibilă.

,,Încep să se vadă rezultatele eforturilor noastre de a salva și pune În valoare un deosebit monument istoric: Mormântul pictat Hypogeu. Construcția sarcofagului care va proteja mormântul și cu ajutorul căreia vom putea pune În valoare acest obiectiv Începe să fie din ce În ce mai vizibilă.

Fiind amplasat Într-o zonă de necropole din perioada antică, acest obiectiv necesită o atenție specială şi o cercetare amănunțită, astfel Încât investiția să poată continua fără a afecta eventualele noi descoperiri. Respectăm Întru totul condițiile impuse şi absolut tot ceea ce Înseamnă norme arheologice, pentru a păstra autenticitatea acestui mormânt şi a-l reda patrimoniului cultural istoric al județului Constanța.

Sursa: Mihai Lupu, Facebook

Ne aflăm pe un trend pozitiv În ceea ce priveşte evoluția lucrărilor, pe care le vom duce la bun sfârsit Într-un termen apropiat de cel agreat. Mai sunt câteva lucrări esențiale de consolidare a mormântului, urmând a se intra În faza În care Îi vom da propriu-zis valoare acestui obiectiv excepțional.”, declară președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul