Președintele CJ Constanța Mihai Lupu: Ne aflăm pe un trend pozitiv în ceea ce priveşte evoluţia lucrărilor mormântului pictat Hypogeu

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, declară că structura sarcofagului care va proteja mormântul pictat Hypogeu începe să fie din ce în ce mai vizibilă.

,,Încep să se vadă rezultatele eforturilor noastre de a salva și pune în valoare un deosebit monument istoric: Mormântul pictat Hypogeu. Construcția sarcofagului care va proteja mormântul și cu ajutorul căreia vom putea pune în valoare acest obiectiv începe să fie din ce în ce mai vizibilă.

Fiind amplasat într-o zonă de necropole din perioada antică, acest obiectiv necesită o atenţie specială şi o cercetare amănunţită, astfel încât investiția să poată continua fără a afecta eventualele noi descoperiri. Respectăm întru totul condiţiile impuse şi absolut tot ceea ce înseamnă norme arheologice, pentru a păstra autenticitatea acestui mormânt şi a-l reda patrimoniului cultural istoric al judeţului Constanţa.

Sursa: Mihai Lupu, Facebook

Ne aflăm pe un trend pozitiv în ceea ce priveşte evoluţia lucrărilor, pe care le vom duce la bun sfârsit într-un termen apropiat de cel agreat. Mai sunt câteva lucrări esenţiale de consolidare a mormântului, urmând a se intra în faza în care îi vom da propriu-zis valoare acestui obiectiv excepţional.”, declară președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment