Președintele CJ Constanța Mihai Lupu: Restaurarea și consolidarea monumentului istoric Edificiul Roman continuă

Badila Antonia

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, declară că lucrările pentru restaurarea și consolidarea monumentului istoric Edificiul Roman continuă cu specialiști În domeniul necesitând o atenție deosebită la detalii.

,,Lucrările de restaurare, consolidare, protecție și conservare a monumentului istoric Edificiul Roman cu mozaic continuă Într-un ritm susținut. La aproape şapte luni de la emiterea Ordinului privind Începerea lucrărilor, au fost executate principalele reparații şi consolidări, urmând să se intervină la nivelul mozaicului și al zidăriei antice, În etape strict definite de specialişti În domeniu, având În vedere că este o lucrare complexă, care necesită o atenție deosebită la detalii.

Salvarea acestui edificiu unic nu mai reprezintă o incertitudine, ci doar o chestiune de timp. Conform graficului de execuție, până la sfârşitul acestui an, monumentul istoric Îşi va recapăta valoarea şi va fi redat patrimoniului cultural istoric al județului nostru. Personal, mă voi implica total În realizarea acestui proiect și vă voi ține la curent cu evoluția lucrărilor.”, declară Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul