Președintele CJ Iași Costel Alexe anunță lansarea unui apel de proiecte în valoare de 7,7 milioane de lei, dedicat dezvoltării economice și sociale

Consiliul Județean Iași deschide un nou apel de proiecte prin Programul Județean de Dezvoltare Economico Socială Iași (PJDES) pentru 2023. Cererile de finanțare pot fi depuse începând cu data de 01.05.2023.

Valoarea totală alocată prin PJDES pe anul 2023 este de 7.750.000 lei. Anul acesta, a fost majorată suma alocată pentru COMPONENTA B, de la valoarea de 2.500.000 lei pe apel de proiect la 5.250.000 lei pe apel de proiect. Astfel, bugetul va fi defalcat astfel:

  • Componenta A – Construirea/ modernizarea/ reabilitarea piețelor/ târgurilor:
  • valoarea maximă eligibilă: 2.500.000 lei/ apel de proiect;
  • valoarea maximă eligibilă per proiect: 500.000 lei/ contract de finanţare.
  • Componenta B – Construirea/ modernizarea/ reabilitarea terenurilor de sport pentru copii şi tineret:

– valoarea maximă eligibilă: 5.250.000 lei per apel de proiect;

– valoarea maximă eligibilă per proiect: 350.000 lei/ contract de finanţare.

”Anul trecut, interesul primăriilor față de acest program a fost extrem de mare. Acest lucru a demonstrat că nevoia de a aloca fonduri în modernizarea infrastructurii de piețe/târguri și terenuri de sport este într-adevăr mare și că investițiile de acest tip sunt așteptate de ieșeni. Din acest motiv, am decis să continuăm programul și să alocăm mai multe fonduri pe componenta terenurilor de sport pentru a reuși să construim infrastrusctura sportivă în cât mai multe comunități. Filosofia acestei administrații este să dăm o șansă la dezvoltare tuturor comunităților din județ și să creăm oportunități egale pentru ieșeni. Și tinerii din Miroslava, și cei din Gropnița sau de la Tătăruși au aceleași drepturi, iar banul public trebuie să fie investit în mod echitabil. Îmi doresc cu adevărat să putem sprijini cât mai multe primării din județ să implementeze astfel de proiecte și să facem viața mai bună ieșenilor pe care îi reprezentăm. Mult succes aplicanților!”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Termenul de depunere este 30 de zile calendaristice, până la 31.05.2023, cu mențiunea că, în momentul în care valoarea cumulată a cererilor de finanţare acoperă un procent de 150% din valoarea totală eligibilă alocată per an şi per domeniu specific de activitate/componentă eligibilă, apelul de proiecte va fi închis.

sursă: Departamentul de Comunicare CJ Iași

Leave a Comment