Președintele CJ Iași Costel Alexe: Spitalul Regional de Urgență Iași va fi un reper al inovației și excelenței în domeniul medical

Eduard Turcu

Spitalul Regional de Urgență Iași este cel mai important proiect de infrastructură spitalicească din Regiunea de Nord-Est a României și va reprezenta un salt istoric în ceea ce privește sănătatea noastră, conform declarațiilor făcute de reprezentanții PNL Iași.

În timpul guvernării liberale s-a deblocat și obținut finanțare după 10 ani de stagnare pentru ca locuitorii din întreaga regiune a Moldovei să beneficieze de servicii medicale de urgență de calitate cu ajutorul echipamentelor ce vor fi comparabile cu cele oferite în spitalele din țările dezvoltate. S-a abordat o strategie de accelerare a tuturor etapelor necesare, iar la sfârșitul anului trecut a fost desemnat câștigătorul serviciilor de supraveghere a lucrărilor de construcții.

„Spitalul Regional de Urgență Iași va fi un reper al inovației și excelenței în domeniul medical! Ne vom coordona eforturile, ca și până acum, pentru a prioritiza implementarea proiectului în orice context. Am toată încrederea că în următorii ani, acest spital, alături de celelalte investiții în obiective din domeniul medical vor deveni cartea de vizită a județului Iași.” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Reprezentanții PNL Iași au afirmat că noul spital va fi în final o construcție cu 850 de paturi, 20 de săli de operație și peste 3000 de angajați. Acesta va înlocui actualul spital județean de urgențe care funcționeaza de peste 260 de ani.

sursă: PNL Iași, Facebook

Distribuie articolul