Președintele CJ Iași Costel Alexe: Trebuie să susținem fiecare investiție eligibilă pentru finanțare europeană

Eduard Turcu

Primarii din județul Iași au participat la o dezbatere importantă cu privire la oportunitățile de finanțare disponibile prin Programele Naționale aferente Politicii de Coeziune 2021-2027.

Întâlnirea a avut loc în contextul alocării unui fond total de 1,75 miliarde de euro pentru Programul de Dezvoltare a Regiunii de Nord-Est, din care face parte și județul Iași.

  • Primarii din județul Iași au participat la o dezbatere privind oportunitățile de finanțare prin Programele Naționale aferente Politicii de Coeziune 2021-2027.
  • Programul de Dezvoltare a Regiunii de Nord-Est, care include județul Iași, beneficiază de fonduri în valoare totală de 1,75 miliarde de euro.
  • Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, evidențiază necesitatea unei Românii dezvoltate și a unei regiuni a Moldovei puternice în implementarea obiectivelor de dezvoltare.

Costel Alexe: Trebuie să susținem fiecare investiție eligibilă pentru finanțare europeană

În cadrul discuțiilor, s-a subliniat importanța susținerii fiecărei investiții eligibile pentru obținerea fondurilor europene, cu scopul de a remedia dezechilibrele teritoriale și de a alinia viziunea de dezvoltare a României cu cea europeană.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a evidențiat faptul că o Uniune Europeană dezvoltată nu poate exista fără o Românie dezvoltată, iar o Românie dezvoltată are nevoie de o regiune a Moldovei puternică și susținută în atingerea marilor obiective de dezvoltare.

Costel Alexe „Trebuie să susținem fiecare investiție eligibilă pentru finanțare europeană, astfel încât dezechilibrele teritoriale să fie remediate, iar viziunea României asupra dezvoltării să fie una și aceeași cu cea europeană. Nu vom putea vorbi vreodată de o Uniune Europeană dezvoltată fără o Românie dezvoltată, așa cum o Românie dezvoltată nu va putea există fără o regiune a Moldovei puternică și susținută în implementarea marilor obiective, cu un sistem medical eficient, cu o infrastructură rutieră modernizată,  cu oportunități serioase pentru forța de muncă și cu un mediu prielnic pentru investitori”.

„Astăzi, suntem în postura în care fiecare unitate administrativ teritorială din județul Iași se poate baza pe un parteneriat solid cu Consiliul Județean, iar noi, la rândul nostru, avem sprijinul echipei de guvernare în ceea ce privește investițiile importante, a transmis președintele Consiliului Județean, Costel Alexe”, a spus liberalul.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Distribuie articolul