Președintele CJ Ilfov Hubert Thuma: Centrul de la Săftica este primul din țară în care copiii, victime ale abuzului sexual, să fie audiați într-un spațiu special amenajat

Ciprian S.
Președintele CJ Ilfov Hubert Thuma: Centrul de la Săftica este primul din țară în care copiii, victime ale abuzului sexual, să fie audiați într-un spațiu special amenajat
  • Până acum, 30 de copii au fost audiați în acest centru și au putut povesti detalii care să-i ajute pe anchetatori să-i pedepsească pe făptași.
  • Centrul de la Săftica a fost amenajat de Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, în colaborare cu Asociația „Zi de Bine”.
  • Consiliul Județean Ilfov, a pus la dispoziție clădirea și suportă cheltuielile de întreținere.
  • Activitatea centrului este coordonată de prim-procurorul județului Ilfov.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, a vizitat Centrul de la Săftica, împreună cu ministrul Familiei, cu directorul executiv al DGASPC Ilfov, dar și cu șefa Centrului de Intervenție în Regim de urgență.

În primăvara anului trecut, inauguram la Săftica primul centru din țară în care copiii, victime ale abuzului sexual, să fie audiați într-un spațiu special amenajat. Un spațiu discret, prietenos, colorat.

Pe viitor, la Săftica, minorii vor putea fi și examinați medico legal, dar și consiliați psihologic, fără să mai fie plimbați de la o instituție la alta. Fiind primul centru de acest fel din țară, nu există momentan proceduri specifice.

Una din cinci victime din dosarele trimise în judecată de procurorii români este un copil. E tragic și șocant. Nu avem voie să închidem ochii la această statistică cumplită.”, a declarat liberalul Hubert Thuma.

Sursă: Facebook Hubert Thuma

Distribuie articolul