Președintele CJ Ionel Bogdan: Testări gratuite pentru sănătatea maramureșencelor

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, transmite că parteneriatul între Institutul Oncologic ”Prof. Ioan Chiricuță” din Cluj-Napoca împreună cu administrația județeană continuă. În cadrul acestuia s-a organizat o amplă campanie de prevenție medicală în rândul femeilor și fetelor.

„Când reprezentanții acestui institut mi-au propus să sprijin cea mai amplă campanie de prevenție medicală desfășurată vreodată în Maramureș, am acceptat imediat. E evidentă utilitatea campaniei de testări gratuite pentru depistarea precoce a cancerul de sân sau de col uterin, mai ales că sunt unitățile mobile care se deplasează în județ.

Caravana mobilă a fost deja în Mireșu Mare și Recea, acum aflându-se în Tăuții Măgherăuș. Va merge mai departe în Săcălășeni, Fărcașa, Moisei, Poienile de sub Munte, Petrova, Dragomirești, Bârsana. Am discutat despre extinderea acțiunii și despre prelungirea termenului până în iulie, ca să ducem caravana în cât mai multe locuri.

Există și varianta accesului la teste gratuite până la sfârșitul anului la unități medicale din Baia Mare, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus. Am insistat să facem testări gratuite și la spitalele din Borșa și Târgu Lăpuș, căci doresc să se poată testa cât mai multe dintre maramureșence”, transmite liberalul Ionel Bogdan.

Sursa: Ionel Bogdan

Leave a Comment