Președintele CJ Iustin Cionca: investiții în modernizarea Complexului Muzeal Arad

Ciprian S.
Președintele CJ Iustin Cionca investiții în modernizarea Complexului Muzeal Arad
Președintele CJ Iustin Cionca investiții în modernizarea Complexului Muzeal Arad

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a prezentat câteva proiecte prezente și de viitor pentru modernizarea Complexului Muzeal din județ.

Liberalul a precizat faptul că s-au început lucrările la Muzeu cu Secția de Ştiințe ale Naturii și cu amenajarea spațiului expozițional dedicat vechii pinacoteci a muzeului, finalizate în anul 2022 din fondurile Consiliului Județean Arad.

”Continuă modernizarea întregului spațiu expozițional din cadrul Complexului Muzeal din Palatul Cultural, cuprizând expozițiile de arheologie, lapidarium, istorie, etnografie, educație muzeală și ateliere interactive, sală de conferințe și cafeneaua muzeului. A fost realizat proiectul tehnic, valoarea investiției ridicându-se la suma de peste 11.000.000 RON, la care se vor adăuga și costurile pentru realizarea conceptului expozițional pentru fiecare secție.”, a precizat liberalul Iustin Cionca.

De asemenea, a fost redeschisă Pinacoteca, unde este reexpus, după mai bine de 50 de ani, tabloul monumental al lui Feszty, „Înmormântarea lui Hristos” și tabloul „Încoronarea lui Matei Corvin”.

Președintele Consiliului Județean Arad a comunicat și faptul că urmează să fie renovată sala de expoziții Clio, care se află în clădirea Bibliotecii și care clădire va fi și ea renovată.

Consiliul Județean Arad a anunțat că se lucrează și la un concept al unui Muzeu Virtual al Marii Uniri din 1918, aflat în incinta clădirii fostului sediu al Comitatului Arad, pe Bd. Revoluției nr 81.

”Am finalizat lucrările la cele 17 săli ale Muzeului și pregătim un concept nou vizual și artistic pentru publicul arădean! Ne pregătim să deschidem Muzeul înnoit în această primăvară cu o expoziție importantă pentru spiritul Aradului!”, a transmis Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul