Președintele CJ Maramureș Ionel Bogdan: Pentru 2023 avem un buget orientat spre investiții, în care am crescut cu 62,43% suma alocată dezvoltării

Paul

În cadrul ședinței Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat proiectul de buget pentru 2023, acesta fiind prezentat de Ionel Bogdan, președintele administrației județene. Valoarea totală este de 658 milioane lei, iar 361,64 milioane lei vor fi alocați investițiilor pentru dezvoltarea județului. Această sumă reprezintă o creștere de 62,43% față de bugetul de investiții alocat în 2022. De asemenea, 296,36 milioane lei vor fi folosiți pe partea de funcționare.

„Cele mai importante investiții consolidate în buget sunt pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru care am alocat 103 milioane lei.

Dezvoltarea infrastructurii de sănătate este un alt obiectiv major pe care mi l-am asumat și pentru care am alocat 17,4 milioane lei în bugetul pentru 2023.

Pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș este prevăzută suma de 8,9 milioane lei, iar pentru învățământ am alocat suma de 6,85 milioane lei”, transmite Ionel Bogdan.

„Peste 1,30 miliarde de euro este valoarea celor mai importante investiții derulate de Consiliul Județean Maramureș: 1,17 miliarde euro sunt pentru dezvoltarea și modernizarea infrastucturii rutiere, peste 92 milioane de euro vor fi investiți în infrastructura de sănătate, iar 47 milioane de euro vor merge către dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș.

Așa cum m-am angajat, dezvoltarea Maramureșului este principalul meu obiectiv, iar proiectele și banii alocați pentru realizarea lor confirmă angajamentul meu față de maramureșeni”, adaugă președintele administrației județene din Maramureș.

 

Sursa: Consiliul Județean Maramureș

Distribuie articolul