Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a anunțat finalizarea studiului geologic pe întregul tronson Pașcani – Suceava al autostrăzii A7

Gheorghe Flutur, Președintele CJ Suceava, a anunțat că a fost finalizat forajul, adică studiul geologic, pe întregul tronson Pașcani – Suceava al autostrăzii A7, cu o lungime de 60,5 km.

CJ Suceava s-a implicat în sprijinirea elaborării studiului de fezabilitate pentru tronsonul Pașcani – Suceava – Siret al A7. Astăzi s-a finalizat ultimul foraj, pe acest tronson executându-se 12.300 m liniari de foraj (profiluri de sol). Pe acest tronson analizele de laborator sunt finalizate în proporție de 90%.

Gheorghe Flutur: „Demersurile făcute de Consiliul Județean Suceava pentru continuarea A7 până la Siret au dat roade. Astăzi există finanțare europeană prin Programul Operațional Transporturi (POT). Negru pe alb sunt sume direct aprobate pentru acest tronson. Doar tronsonului Pașcani – Suceava îi este alocată suma de 426 milioane euro”.

„Profilul transversal al autostrăzii prevede 2 benzi pe sens, de 3,75 m fiecare, bandă de urgență de 3 m pe fiecare parte și cu separatoare de sens de 3 m lățime. Pe acest traseu avem 5 noduri rutiere. Primul este la intersecția A7 cu A8, în localitatea Heci, din județul Iași, apoi la Dolhasca, Roșcani, Dumbrăveni și la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava. Sunt prevăzute două centre de întreținere a autostrăzii, trei perechi de parcări de scurtă durată, 72 de poduri, din care 16 peste 100 m și un viaduct de 1.050 m în localitatea Gâștești, Pașcani”, a transmis Președintele CJ Suceava.

Mai multe detalii aici.

sursă: Consiliul Județean Suceava, Facebook

Leave a Comment