Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur obține sprijinul Comisiei Europene pentru construirea coridorului de transport Nord-Sud între România, Ucraina și Polonia

Eduard Turcu

Coridorul de transport rutier Nord-Sud între România, Ucraina și Polonia a fost inclus pe harta de priorități a Comisiei Europene.

Demersurile pe care Ghroghe Flutur, Președintele CJSuceava, le-a făcut încă din 2017, la Liov, în Ucraina, prind astăzi contur și obțin recunoașterea internațională.

  • Gheorghe Flutur, Președintele CJ Suceava, a obținut sprijinul Comisiei Europene pentru construirea coridorului de transport rutier Nord-Sud între România, Ucraina și Polonia.
  • Demersurile lui Gheorghe Flutur încă din 2017, la o întâlnire în Liov, Ucraina, au prins contur și au devenit o prioritate europeană.
  • Coridorul Constanta – Bucureşti – Bacău – Suceava – Siret – Cernăuți – Ternopil – Liov – Varșovia va contribui la dezvoltarea economică și turistică a regiunii.

Încă de la întâlnirea din Liov, la care au participat reprezentanți din Polonia, Ucraina și România, Gheorghe Flutur a cerut printr-un memoriu o inițiativă comună pentru construirea coridorului Constanta – Bucureşti – Bacău – Suceava – Siret – Cernăuți -Ternopil – Liov – Varșovia. Astăzi, acest coridor devine o prioritate pe harta Comisiei Europene, oferind perspective noi pentru dezvoltarea economică și turistică a regiunii.

Gheoghe Flutur: Sunt hotărât să continui acțiunile noastre de promovare a acestui culoar de transport rutier

Potrivit informațiilor prezentate de Gheorghe Flutur, pe lângă Autostrada București – Bacău – Suceava (A7), care are finanțarea asigurată și este o certitudine, Comisia Europeană ia în calcul și coridorul de la Siret spre Cernăuți – Ternopil, cu o lungime de 212 km, și coridorul Ternopil – Liov, în total 200 km, adăugându-se și 30 km până la granița cu România. Această rețea de coridoare de transport rutier va oferi o alternativă nord-sud între nordul Europei și București, deschizând noi posibilități de dezvoltare și conectivitate în regiune.

“Am intuit bine atunci când am făcut aceste demersuri și sunt hotărât să continui acțiunile noastre de promovare a acestui culoar de transport rutier care va ridica zona din punct de vedere economic și turistic”, a declarat Gheorghe Flutur. El este încrezător că, după terminarea războiului din Ucraina, Autostrada A7 din România va continua prin Ucraina spre Polonia, iar orașul Suceava va deveni, din nou, un important centru de tranzit pe Autostrada Nord-Sud.

Planul său este de a colabora cu ucrainenii și polonezii pentru a susține și dezvolta acest proiect care va aduce prosperitate în zonă.

sursă: Consiliul Județean Suceava, Facebook

Citește și VIDEO Drumul dintre Comănești și Bălăceana se modernizează cu fonduri de la Consiliul Județean Suceava

Distribuie articolul