Președintele CJ Vrancea Cătălin Toma a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale

Eduard Turcu

Cătălin Toma, Președintele Consiliului Județean Vrancea, participă în aceste zile la Strasbourg, în Franța, la cea de-a 45-a sesiune a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLR) al Consiliului Europei, în calitate de președinte al delegației României.

Liberalul a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale, în cadrul întâlnirii Comisiei care a avut loc la sediul Parlamentului European din Strasbourg.

Cătălin Toma: „Mulțumesc colegilor din grupul Partidului Popular European (PPE) pentru susținerea pe care mi-au acordat-o! Prioritățile mele pentru acest mandat se referă la: Comisia noastră ar trebui să organizeze mai multe activități pe teren pentru a promova democrația locală și regională. Este necesară o interacțiune sporită între zonele urbane, periurbane și rurale, beneficiile acestei cooperări fiind, de exemplu, o utilizare mai durabilă a terenurilor și o planificare mai durabilă, servicii mai bune (transport public, sănătate, educație etc.) și o mai bună gestionare a resurselor naturale și a crizelor”.

„Și, vorbind despre această interacțiune, o a treia prioritate pe care sper să o pot promova în cadrul Comisiei ar fi evidențierea capacităților și aptitudinilor Autorităților Locale Intermediare, în special a provinciilor. Acest nivel intermediar, cu apropierea de actorii locali și rolul său de plasă de siguranță în cazul diferitelor crize, are capacitatea de a identifica, prioritiza și coordona nevoile locale. O bună guvernare necesită o responsabilitate sporită, o bună comunicare și multă determinare din partea noastră. În ceea ce mă privește, am această hotărâre și vă mulțumesc anticipat pentru sprijin”, a menționat Catălin Toma în discursul prin care și-a susținut candidatura”, a declarat președintele CJ Vrancea.

sursă: CJ Vrancea, Facebook

Distribuie articolul