Președintele Consiliului Județean Constanța a participat la conferința ce marchează finalizarea proiectului Dobrogea Nord – Pământul sălbatic între Dunăre și Mare

Badila Antonia

Președintele Consiliului Județean Constanța anunță că a participat la conferința ce marchează finalizarea proiectului ,,Dobrogea Nord – Pământul sălbatic între Dunăre și Mare” finanțat din Fondul European pentru Pescuit.

,,Dezvoltarea sustenabilă a activității de pescuit în județul Constanța este deosebit de importantă, iar acest lucru este posibil doar printr-o abordare integrată. Numeroasele resurse de care dispune această regiune trebuie să fie incluse într-o strategie bine definită și să beneficieze de o viziune sustenabilă pentru a asigura dezvoltarea pe termen lung.

Asociația Grup Local Dobrogea Nord, prin parteneriatul său divers și colaborarea între unități administrative, instituții de învățământ, cercetare, asociații de pescari și ONG-uri, a demonstrat că aceste colaborări pot aduce rezultate pozitive. Proiectul <Dobrogea Nord – Pământul sălbatic între Dunăre și Mare> finanțat din Fondul European pentru Pescuit reprezintă un exemplu concret de cum astfel de inițiative pot fi implementate cu succes.

Cu deosebit interes, am participat la conferința ce marchează finalizarea acestui proiect important pentru dezvoltarea activității de pescuit din zona de Nord a județului Constanța. Au fost prezentate obiective clare ale strategiei de dezvoltare locală, precum și modul de implementare al proiectului.

Printre investițiile prevăzute se află și construirea unui parc tematic pescăresc în localitatea Sibioara, care va oferi, atât copiilor si tinerilor din localitate, dar și eventualilor turisti, un loc de joacă, odihnă și informare asupra localității și împrejurimilor Sibioarei.

Consiliul Județean Constanța, în calitate de instituție parteneră în cadrul Asociației, va acorda tot sprijinul necesar în scopul consolidării comunității pescărești și punerea în valoare a ptrimoniului natural, cultural și turistic al județului Constanța.”, declară președintele CJ Constanța pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul