Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu reprezentanții European Youth Forum în Dubai

Ciprian S.
Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu reprezentanții European Youth Forum în Dubai

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o întâlnire cu reprezentanții European Youth Forum, cu prilejul participării la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Discuțiile au avut loc în contextul alăturării României la Declarația privind Agenda Comună pentru Educație și Schimbări Climatice la COP28, ca partener fondator. Acest demers reprezintă o continuare a angajamentului la nivel național și internațional al țării noastre în sprijinul educației privind schimbările climatice și mediul.

Președintele Klaus Iohannis:

  • a subliniat importanța implicării tinerilor în vederea gestionării eficiente a schimbărilor climatice și importanța însușirii de competențe potrivite pentru a participa activ la tranziția verde.
  • a arătat că educația este un instrument important pentru a schimba mentalități și a facilita rezolvarea provocărilor actuale la adresa societății, între care cele legate de schimbări climatice și mediu ocupă un loc important.
  • a evidențiat, totodată, demersurile pe care țara noastră le face în prezent pentru creșterea accesului la educația privind schimbările climatice și mediul la nivel național și internațional.
  • a menționat demersurile la nivel național de adaptare la schimbările climatice, inclusiv cele legate de pregătirea tinerilor și copiilor în a răspunde la situații de urgență a căror incidență va crește în contextul schimbărilor climatice.

Sursă: Facebook Administrația Prezidențială a României

Distribuie articolul