Președintele Klaus Iohannis a participat la Paris la o reuniune de lucru pentru a discuta stadiul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei

Ciprian S.
Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la Paris, la invitația Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la o reuniune de lucru cu mai mulți lideri aliați pentru a discuta stadiul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei și modalitățile concrete pentru continuarea coordonată și de o manieră cât mai eficientă a sprijinului acordat Ucrainei.

Președintele României:

  • a salutat inițiativa Președintelui francez, care a venit într-un moment în care unitatea și solidaritatea comunității internaționale în sprijinul acordat Ucrainei sunt mai mult decât necesare.
  • a evidențiat, în acest context, că menținerea unității și a acțiunii coordonate la nivelul Uniunii Europene și al NATO continuă să fie aspecte esențiale.
  • a prezentat acțiunile și măsurile pe care țara noastră le-a întreprins în multiple domenii pentru a ajuta Ucraina, reafirmând și cu această ocazie poziția fermă de susținere a Ucrainei atât timp când va fi necesar.
  • a subliniat necesitatea menținerii unei atenții speciale asupra Republicii Moldova și a evidențiat importanța reacției coordonate de contracarare a acțiunilor hibride din partea Federației Ruse.
  • a atras atenția asupra implicațiilor pe care războiul declanșat de Rusia le are asupra securității europene și euroatlantice și, în special, asupra securității la Marea Neagră, regiune în care efectele conflictului se resimt intens.

Sursă: Facebook Administrația Prezidențială a României

Distribuie articolul