Președintele Klaus Iohannis a promulgat pachetul de legi ale Justiției

Eduard Turcu
sursă: Pexels

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele pentru promulgarea Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii privind organizarea judiciară şi a Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, declarat că „pachetul de legi ale Justiției a fost promulgat astăzi de președintele Klaus Iohannis, încheind un traseu de analize și dezbateri în care au fost implicați toți actorii din domeniu, atât de pe plan intern, cât și extern. În forma finală se regăsesc recomandările preexistente ale Comisiei de la Veneția, MCV, instanțelor judiciare și organizațiilor profesionale”.

Liberalul consideră că noile legi ale justiției vor aduce echilibru în magistratura din România și vor reuși să modernizeze sistemul judiciar din România.

„Un rezultat al dezbaterilor intense este faptul că noile legi aduc un echilibru între toate viziunile care domină magistratura din România, forma lor finală fiind unanim acceptată de toate părțile consultate. Prin aceste noi legi, sistemul judiciar românesc se modernizează, se aliniază la valorile și la principiile europene și se consolidează independența justiției”, a subliniat Nicolae Ciucă.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Distribuie articolul