Președintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe Prim-ministrul Republicii Socialiste Vietnam, Phạm Minh Chính

Ciprian S.
Președintele Klaus Iohannis l a primit la Palatul Cotroceni pe Prim ministrul Republicii Socialiste Vietnam Phạm Minh Chính

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit la Palatul Cotroceni pe Prim-ministrul Republicii Socialiste Vietnam, Phạm Minh Chính, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în țara noastră.

Cu prilejul discuțiilor, a fost subliniată importanța pe care o acordă relației dintre România și Vietnam, acest stat fiind unul dintre partenerii tradiționali și importanți ai țării noastre din Asia de Sud-Est, precum și dezvoltării acesteia.

Președintele Klaus Iohannis:

  • a pledat pentru consolidarea pe mai departe atât a dialogului la nivel înalt, cât și a cooperării sectoriale dintre cele două țări, apreciind că vizita în România a Premierului Phạm Minh Chính reprezintă o nouă oportunitate de impulsionare a dezvoltării relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun.
  • a susținut valorificarea la adevăratul potențial a relațiilor economice româno-vietnameze, salutând organizarea, pe fondul vizitei în țara noastră a demnitarului vietnamez, a unui Forum economic.
  • a subliniat interesul pentru dezvoltarea pe mai departe a cooperării bilaterale în domeniul educației, ca parte esențială pe care se fundamentează dialogul bilateral.
  • a arătat că țara noastră susține extinderea și diversificarea agendei relației UE-Vietnam, respectiv UE-ASEAN, în vederea consolidării cooperării politice pe teme de interes global.

La rândul său, Prim-ministrul Phạm Minh Chính a confirmat importanța pe care autoritățile vietnameze o acordă relațiilor dintre România şi Vietnam, în baza legăturilor puternice care au marcat cele peste şapte decenii de relaţii diplomatice. Oficialul vietnamez a evidenţiat potenţialul de dezvoltare şi diversificare a domeniilor de cooperare în plan bilateral, pe lângă consolidarea dialogului politic la nivel înalt.

Sursă: Facebook Administrația Prezidențială a României

Distribuie articolul