Președintele Klaus Iohannis: Relația dintre România și Cabo Verde se bazează pe respectul statelor noastre pentru valorile democratice

Ciprian S.
Președintele Klaus Iohannis: Relația dintre România și Cabo Verde se bazează pe respectul statelor noastre pentru valorile democratice

Klaus Iohannis, Președintele României, a transmis că relația dintre România și Cabo Verde, stabilită cu aproape cinci decenii în urmă, se bazează pe respectul statelor noastre pentru valorile democratice.

”Împreună putem să construim foarte mult și am promovat oportunitățile concrete de colaborare în întâlnirile avute astăzi cu Președintele, cu Prim-ministrul și cu Președintele Adunării Naționale din Cabo Verde.

În discuțiile pe care le-am avut cu Președintele José Maria Neves, i-am transmis aprecierea pentru faptul că țara sa are printre cele mai notabile rezultate în ceea ce privește apărarea drepturilor omului și guvernanța democratică din Africa.

Am stabilit să intensificăm cooperarea pe teme importante pentru România și Cabo Verde, precum gestionarea situațiilor de urgență, combaterea schimbărilor climatice, agricultura și siguranța alimentară, educația, cercetarea și inovarea.

România rămâne un susținător al aprofundării relațiilor dintre Uniunea Europeană și Cabo Verde, care sunt deja excelente și se fundamentează, începând cu anul 2007, pe un Parteneriat Special, unic pentru o țară africană.

Cabo Verde este un aliat de încredere al Uniunii Europene în forurile internaționale și în Africa.”, a precizat liberalul Klaus Iohannis.

Sursă: Facebook Klaus Iohannis

Distribuie articolul