Președintele Klaus lohannis: discuții la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles despre războaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu

Ciprian S.
Președintele Klaus lohannis: discuții la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles despre războaiele din Ucraina și Orientul Mijlociu

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis că la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, s-a discutat despre războiul din Ucraina și nevoia de a continua cu foarte multă hotărâre sprijinul pentru această țară.

Președintele liberal al României a precizat că un alt subiect important este Orientul Mijlociu, unde avem cetățeni de-ai noștri blocați în Gaza și pentru care, împreună cu toată comunitatea internațională, se fac eforturi să se deblocheze situația.

”România este foarte implicată în negocieri și sperăm să apară un progres. O altă temă este cea legată de bani și bugetul multianual al Uniunii Europene, în contextul în care au apărut crize peste crize.

Voi pleda clar pentru păstrarea banilor care au fost alocați pe coeziune, pe convergență, pe agricultură și alte proiecte vitale pentru noi, însă e nevoie și de soluții pentru finanțări suplimentare.

În privința migrației, răspunsul este clar: granița exterioară a UE trebuie consolidată, lucru pe care noi, în România, l-am făcut demult.

Prin aderarea României, spațiul Schengen ar deveni mai sigur, mai puternic, și cu România înăuntru putem să ne apucăm să reformăm, să îl facem viabil din nou și să dăm libertatea de circulație cetățenilor europeni.”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursă: Facebook Klaus Iohannis

Distribuie articolul